perjantai 29. syyskuuta 2017

Retki Nuuksioon

Maanantaina 18.9 meillä oli koko koulun retki Nuuksioon. Bussit hakivat meidät aamulla koululta ja matka taittui mukavasti. Ilahdutimme bussikuskia Aapisen Aamu-laululla. 

Nuuksiossa bussit veivät meidät Haukkalammelle. Lähdimme yhdessä 1D-luokan kanssa luontopolulle. Nahkiaispolku on kahden kilometrin mittainen luontopolku, jonka tunnistimme käpymerkeistä. Osalle oppilaista Nuuksio oli tuttu paikka ja oppilaat kertoivatkin innokkaasti omia kokemuksiaan. Ope oli ensimmäistä kertaa Nuuksiossa. 




Luontopolulla ihmettelimme puita, lehtiä ja valtavia kiviä. Maasto oli vaihtelevaa ja välillä kiivettiin ylöspäin. Metsässä oli ihanan rauhallista. Pidimme ensimmäisen evästauon metsän keskellä. Kuinka hyvältä ruoka maistuukaan ulkona!



Oppilaista mukavia olivat suuret portaat ja pitkospuut. Välillä käveltiin kapeaa siltaa veden yli. Luontopolun varrelta löytyi myös tietolaatikoita, joihin sai kurkistaa. Opimme esimerkiksi sen, että Nuuksiossa asuu liito-oravia.  


Päivän toinen evästauko pidettiin Haukkalammen tuvalla. Sen jälkeen pelattiin parin kanssa luontobingoa. Bingossa tarvittiin sekä lajintunnistustaitoja että tarkkaa havainnointia. Lähes kaikki luontobingon lajit saatiin bongattua! Kun bussit viimein suuntasivat kohti koulua, oli kyydissä väsyneitä mutta onnellisia retkeilijöitä. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti