perjantai 2. helmikuuta 2018

Kuulumisia koulusta


Kevätlukukaudella ekaluokkalaiset pääsevät oppimaan tieto- ja viestintätekniikan taitoja. Olemme harjoitelleet koneille kirjautumista omilla tunnuksilla ja tutustuneet Bingeliin. Tällä viikolla aloitettiin ryhmätyönä omien animaatioiden suunnittelu. Liikuntaviikon ja tulevien talviolympialaisten kunniaksi animaatioiden aiheena ovat erilaiset liikuntalajit. Tulevina viikkoina kuvataan vielä omat uutiset sekä opetellaan sähköisen portfolion tekemistä. Mediataitoviikolla opitaan myös fiksua mediakäyttäytymistä!

Oppilaat opettavat myös toisiaan koneiden käytössä

Animaation suunnittelua ja hahmojen piirtämistä

 Matematiikassa päästään kymmenylityksien kimppuun ja äidinkielessä ollaan Aapisen lisäksi jatkettu parilukemista. Vaahteranmäen Eemelin sekä muumilaakson seikkailuja ollaan seurattu innokkaasti. 

Kummitunnilla pääsimme nelosluokkalaisten järjestämään koruaskartelupajaan. 



 Kuvistunneilla ollaan taiteiltu luistelevia Aapisen hahmoja sekä nukkuvia karhuja. 



 Tutustuimme myös pääväreihin ja väliväreihin sekä harjoittelimme värien sekoittamista. Tuloksena syntyi hienoja aurinkoja!




Ennen joululomaa keräsimme rahaa saimaannorpan suojeluun ja nyt jatkoimme saimaannorppaan tutustumista. Luimme yhdessä sadun Kuutti ja lumiukko ja oppilaat taiteilivat sadun pohjalta ihania taideteoksia. Lumiukko ja kuutti piirrettiin vahaväreillä ja työ laveerattiin vesiväreillä. Oppilaat kirjoittivat pienet posterit, joihin kokosivat tärkeää tietoa saimaannorpasta. Työt ovat esillä koulun aulassa. 


Olemme harrastaneet talviliikuntaa aina sään salliessa. Ringettepeleihin sattui loistava luistelukeli.

Koulun talviliikuntapäivänä lunta tuuli naamalle vaakatasossa, mutta sitkeästi kaikki laskivat mäkeä ja luistelivat hymyssä suin! Pulkkamäessä riitti vilskettä kun kaikki 1-2-luokkalaiset olivat laskupuuhissa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti