lauantai 26. toukokuuta 2018

Harry Potter-päivä


Aloitimme lukuvuoden alussa seuraamaan Harry Potterin tarinaa. Lähes vuoden jokaisena koulupäivänä pidimme pienen lukuhetken, jossa ope luki Harry Potter ja Viisasten kivi-kirjaa eteenpäin. "Ope joko luetaan Harry Potteria?" kuului varmaan jokaisena päivänä oppilaiden suusta ja tarina todellakin imaisi meidät mukaansa.
Perjantaina koitti vihdoin päivä kun saimme tarinan päätökseen ja meille selvisi kuinka Harryn ensimmäinen kouluvuosi Tylypahkan velhojen ja noitien koulussa päättyi. Sen kunniaksi perjantai oli meillä Harry Potter-teemapäivä. 


Kirjan lukemisen jälkeen katsoimme pienen pätkän Harry Potter-elokuvasta. Eläydyimme elokuvan avulla siihen miltä Tylypahkan päätösjuhlissa näytti. Sen jälkeen oli vuorossa lajitteluseremonia, jossa oppilaat nostivat itselleen lajitteluhatusta lapun, joka kertoi mihin tupaan oppilas kuului. 

Kun Rohkelikot, Korpinkynnet, Puuskupuhit ja Luihuiset olivat löytäneet ryhmänsä, aloitettiin kisa huipausmestaruudesta. Ryhmien piti yhteistyössä etsiä kouluun piilotettuja kultasieppejä ja yrittää löytää mahdollisimman monta.




Sieppien etsimisen jälkeen oppilaat askartelivat itselleen taikasauvat. Taikasauva tehtiin oman tuvan teemaväreihin sopivaksi. Lopuksi nautittiin vielä mehut ja munkit Tylypahkan kesäloman kunniaksi. 



 Opella oli lopuksi vielä mieleinen yllätys ensi vuodelle, sillä luokan kirjahyllyyn oli ilmestynyt Harry Potter ja Salaisuuksien kammio. Pääsemme siis syksyllä seuraamaan Harryn toista vuotta Tylypahkassa. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti