sunnuntai 6. toukokuuta 2018

Kuulumisia

Kevät etenee hurjaa vauhtia ja viime viikkoina on taas opiskeltu ahkerasti. Ympäristöopin tunneilla ollaan etsitty kevään merkkejä, pohdittu erilaisia ammatteja sekä saimme myös tuttuja vieraita HSY:ltä. Meillä oli oppitunti ulkona ja ympäristökasvattaja Anun kanssa tutustuimme juoksevaan hanaveteen toiminnallisesti. Saimme vastauksia siihen, mistä vesi oikein tulee ja kuinka se päätyy vesihanaan ja siitä meidän juotavaksemme. 




 Lisäksi pääsimme itse kasvatuspuuhiin. Olemme seuranneet Aapisessa Kaislarannan kasvihuoneen valmistumista ja päätimme itsekin kokeilla! Oppilaat värittivät itselleen hienon istutusastian pahvimukeista ja sitten laitettiin herneet itämään.




 Äidinkielen tunneilla on luettu ja kirjoitettu paljon. Viime viikkojen iso projektimme on ollut oma satukirja. Ensin oppilaat keksivät ja piirsivät oman satuhahmon. Sen jälkeen hahmon seikkailuista kirjoitettiin satu omaan vihkoon. Satukirjalle taiteiltiin hieno kansi ja lopuksi satu puhtaaksikirjoitettiin vielä tietokoneella. Kuinka upeita satukirjoja meiltä syntyikään!


 Koska kouluviikot vähenevät ja kesä lähestyy, olemme aloittaneet myös kevätjuhlan suunnittelun. Kaikki ekaluokkalaisemme esiintyvät kevätjuhlassa yhdessä ja viime viikolla oppilaat saivat ideoida aiheen esityksellemme. Lisäksi oppilaat pääsivät vaikuttamaan siihen, haluavatko he laulaa, soittaa, räpätä vai tanssia. Loppuviikosta ryhmät kokoontuivat ja suunnittelivat esityksen eri osioita. 


Tanssiryhmän teemaksi valikoitui jalkapallo ja oppilaat tekivät jo hienoja suunnitelmia.


Viime viikolla järjestettiin myös perinteinen Maatullin vappukarnevaali. Karnevaaleilla oli laulua, pukujen esittelyjä, myyjäisiä ja muuta ohjelmaa. Lisäksi oppilaat pääsivät kierrättämään vanhoja lelujaan Ympäristöraadin järjestämällä Lelujenvaihtotorilla. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti