keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Lukutoukkia ja metsänpeikkoja


Kompostilierot saivat matelevan kaverin, kun tällä viikolla luokan seinälle muutti Herra Toukkanen. Herra Toukkanen on lukutoukka, jonka vartalo kasvaa jokaisen luetun kirjan myötä. Vartalopalloon kirjoitetaan kirjan nimi ja päähenkilö.  


Kummien kanssa tutustuttiin Suomen karttaan Tatun ja Patun Suomi-pelin avulla. 


Sekaryhmän tunneilla aiheina ovat olleet sää ja luonnnonilmiöt. Aluksi tehtiin pieniä kokeita ja opiskeltiin sääasioita. Kuka olisi uskonut, että kolikon päälle mahtuu 30 vesipisaraa? 


Tämän jälkeen oppilaat saivat valita itseään kiinnostavan kysymyksen ja etsiä tietoa kirjoista. 
Vastauksia etsittiin esimerkiksi seuraaviin kysymyksiin:

Miksi kesällä on lämmintä mutta talvella kylmää?
Miksi tulivuori purkautuu?
Kuinka paljon painaa vesipisara?
Mistä pilvet koostuvat?
Kuinka salama syntyy?
Miksi kasvit kasvavat sateella?
Kuinka tornado syntyy?




Vastaukset kirjoitettiin omaan vihkoon ja esiteltiin muille oppilaille. Sen jälkeen samaa aihepiiriä tutkineista oppilaista koottiin asiantuntijaryhmät, jotka kokosivat posterin omasta aiheestaan. Aihepiirejä olivat vesi, pilvet, ukkonen, lämpötila ja luonnonkatastrofit. Lopuksi posterit esiteltiin muulle ryhmälle. 


 Uskonnon tunnilla aiheena oli tällä viikolla demokratia. Pidimme leikkivaalit, joissa harjoiteltiin äänestämään. Sen lisäksi teimme "kansalaisaloitteen" ja veimme sen rehtorille. Rehtori lupasi, että ainakin jalkapallot saadaan luokkiin ja lemmikkipäivääkin suunnitellaan. Lisäksi kävimme viemässä kopion kirjeestä koulun keittiöön, jotta kaikki asiat saadaan eteenpäin. Mahtavaa arkipäivän vaikuttamista!



Kuvistunneilla ollaan taiteiltu syksy-aiheisia töitä. Lisäksi löysimme kummien kanssa tehdyt Halloween-koristeet koulun aulasta. Ne pääsivät esille Halloween-discoon!





 Tällä viikolla meillä oli myös draamatunti. Metsän eläimet saivat vieraakseen Aarniometsästä Milli Metsänpeikon. Peikossa oli kuulemma hieman tuttua näköä... 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti