sunnuntai 12. marraskuuta 2017

Tekniikan museon ihmeet

Isänpäivälahjaksi oppilaat suunnittelivat ja toteuttivat vohvelityöt. Isät saivat tyynyjä, sydänkoristeita, kirjanmerkkejä, pyyhkeitä ja vaikka mitä muuta. Lahjat paketoitiin itse painettuun lahjapaperiin ja lopuksi askarreltiin kortit.  




 Ekaluokkalaisten sekaryhmätunnilla seikkailtiin satumaailmassa ja päästiin seuraamaan nukketeatteri-esitystä. 


Perjantaina teimme retken Tekniikan museoon. Matkalla ihastelimme Vanhankaupunginkosken sorsia ja kalastajia sekä tutkailimme siltaan kiinnitettyjä rakkauslukkoja. 




Museossa saimme ottaa osaa kummituksen kuvasuunnistukseen. Oppilaiden piti ryhmässä lukea ohjevihkosta vihje, etsiä oikea esine museosta ja kerätä esineen luota palapelin pala. 




 Kun kaikki palat oli löydetty, piti palapeli koota ja tunnistaa, mikä esine palapelin paloista muodostuikaan. Oikean vastauksen kanssa kipaistiin museon infopisteeseen ja kaikki saivat tarrat palkinnoksi hienosta etsiväntyöstä. 







Lopuksi oppilaat saivat vielä vapaasti kierrellä museossa ja ottaa kuvia omilla puhelimillaan. Isot nosturit ja vanhat kännykät sekä erilaiset hissit olivat ainakin kiinnostavia! Emme olisi millään malttaneet lähteä pois kaikkien mielenkiintoisten laitteiden keskeltä. Ensi viikolla alamme itse keksijöiksi. Katsotaan kuka keksii mielikuvituksellisimman kojeen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti