sunnuntai 26. marraskuuta 2017

Viime viikkojen puuhia

Viikot ovat taas vierineet vauhdilla, mutta tässäpä muutamia kohokohtia viime viikoilta: 

Ekotekoja-musiikkiteatterinäytös Malmitalolla. Vauhdikas musikaali opetti, kuinka pienistä hyvistä teoista kasvaa iso keko, joka saa maapallon hymyilemään. 



Ekotekojen innostamana teimme mainoksia, joissa kannustetaan huolehtimaan leluista ja välttämään turhaa ostamista ja kuluttamista. Mainokset veimme näytille Koivukylän kierrätyskeskukseen ilahduttamaan Kierrätyskeskuksen asiakkaita. 


Liikuntatunnille kutsuimme eskarit vieraaksi ja järjestimme salissa yhteisen liikuntahässäkän. 



Kummitunnilla pohdittiin yhdessä kummioppilaiden kanssa, mitä kaikkea kivaa kummin kanssa voi tehdä. Ideat kirjoitettiin ja piirrettiin pienille lapuille, joista koottiin iso seinäjuliste. Jos ei meinaa keksiä, mitä kaverin kanssa tekisi välkällä, voi seinältä käydä hakemassa ideoita!





Käsityön tunnilla aloitettiin hämähäkkityö. Ensiksi piirrettiin oma hämähäkki ja keksittiin sille nimi. Sitten oppilaat valmistivat hämähäkit itse valitsemastaan materiaalista. Hämiksiä tehtiin massapalloista, muovailuvahasta ja langasta tupsutekniikalla. Sen jälkeen hämähäkeille täytyy tietysti virkata verkkoja!



Kuvistunnilla seikkailtiin satuhahmojen maailmassa ja jokainen sai piirtää itselleen mieluisan satuhahmon. Mallia hahmon piirtämiseen sai etsiä satukirjoista tai omasta puhelimesta.  


Lisäksi saimme iloisia uutisia! Aiemmin syksyllä tutustuimme tervanpolttoon Toivo Tervatontun sadun avulla ja piirsimme hienoja Tervatonttu-piirustuksia. Halukkaat oppilaat saivat lähettää oman piirroksensa koko Suomelle avoimeen piirustuskilpailuun. Turkinan hieno työ Toivosta ja tervahaudasta sai kunniamaininnan ja pääsee esille Koskelan kirjastoon Ouluun. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti